Visdomsord att kasta på soptippen!

Två pepparkaksgubbar håller varandra i handDumma visdomsord finns det gott om. Jag har plockat de fyra första ur Stefan Einhorns bok ”Konsten att vara snäll”. Det femte är mitt eget bidrag. Ovanligt dumt tycker jag!

  1. ”Det är tanken som räknas”. Tanken vet ingen annan än jag själv om. Omgivningen påverkas inte alls av hur jag tänker. Så länge jag inte omsätter mina dumma eller elaka tankar i praktiken påverkar det inte någon alls.

2. ”Ensam är stark”. Fullständigt galet. Det är tillsammans vi kan åstadkomma något. Se bara på allt kravmärkt som finns idag! Det har vi alla gjort tillsammans.

 

3.”Lagom är bäst”. Lite fadd tanke eller hur? Varför får man inte sticka ut? Är det jantelagen som spökar möjligtvis?

4. ”Man ska gå när det är som roligast”. Varför då undrar Stefan Einhorn och det gör jag också. Det är väl bättre att stanna tills det roliga är över?

5. ”Har man tagit fan i båten, får man ro honom iland”. Varför ska man kasta bort sitt enda, korta liv på någon eller något som är omöjligt?

- Nej! Kasta ut fan ur båten och ro lugnt vidare!

Det finns givetvis visdomsord som förmedlar förståndiga och vettiga tankar, men se upp med dem som liknar de ovan.

Det här inlägget postades i Aktuellt, Blogg, Mindfulness. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Visdomsord att kasta på soptippen!

  1. Otäckt att sådana “talesätt” kan fastna i människors verklighet. Jag tror att det handlar mycket om Jante och att förminska sin egen insats, eller betydelse, i något bra man har gjort, eller att man – bara är bra! Ut med dem och in med nya, bejakande talesätt. En personlig favorit är:
    Morgonen är startsträckan på en bra dag! Och det är du som kör!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>