Vacker omgivning är avstressande!

Grön trädkronaDen här utsikten har jag, sommartid, från fönstret i mitt arbetsrum. Att ha en sådan här tavla att vila ögonen på bara jag lyfter blicken, är ett privilegium.

Grönska, om än i liten utsträckning, påverkar oss i positiv riktning. En gata med träd i mitten eller vid sidan av uppfattas som snyggare och trevligare än en utan.

Det finns forskningsresultat som visar att patienter på sjukhus, där man kan se träd och grönska genom fönstret, tillfrisknar snabbare är de som bara ser betongväggar eller liknande från sjukbädden. Det kan jag förstå. Skillnaden är enorm – eller hur?

Zinkbalja med afrikansk marguritJag har en relativt stor balkong där jag får plats med både en liten utemöbel och några krukor med blommor. Det känns så skönt att slå sig ner där för att äta eller bara koppla av.

Jag hör ganska mycket trafikbuller, men ändå – det är min vrå och jag bara njuter.

blommor och ljusSikt mellan trädstammarEkar

 

Det här inlägget postades i Mindfulness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>