När Kingly är Mindful

Trädtunnel sedd mellan hästöronIgår tränade jag dressyr, utan instruktör men inomhus. Som vanligt började jag med några Mindfulnessövningar. Kingly känns mer avspänd också, när jag gör mina avspänningsövningar. Han blir fortare uppvärmd och det beror naturligtvis på, att även han får bättre blodcirkulation, när han är avslappnad.

Efter uppvärmningen försökte jag göra det som Madde gjort veckan innan – rida i trav och korta upp tyglarna utan att han saktar av, men sätter under sig bättre. Det gick utifrån mina förutsättningar bra. Inte som Madde naturligtvis, men Kinglys muskelminne fungerade tydligen och han förstod vad jag försökte göra. Han är en verklig läromästare!

Det är så roligt när han är så glad och arbetsvillig. Han var verkligen Mindful!

Efter träningen red vi ut en sväng i skogen. Det är belöning, både för mig och hästen. Vi skrittar i avspänd harmoni och njuter av det vackra vädret och den fina naturen.

Det här inlägget postades i Aktuellt, Blogg, Mindfulness till häst™. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>