Mindfulnessövningar i vardagen!

Symaskin, presarfot och tygSom jag skrev i nyhetsbrevet i fredags, tänkte jag träna Mindfulness när jag skulle ägna mig åt mitt sömnadsuppdrag.

Sagt och gjort! Och jag gjorde en del upptäkter!

När jag tänker, utifrån så att säga, på att någon syr på symaskin – tänker jag först på ljudet. Men så blev det inte när jag satt och skulle rikta min uppmärksamhet mot mina egna intryck och upplevelser, som jag får när jag verkligen sitter där och syr.

Det första jag tänkte på var händernas beröring av tyget och hur det kändes.  Sedan lade jag märke till värmen från arbetslampan. Den är av halogentyp. Jag vet att den blir varm och jag har sytt förut med den på, men inte reflekterat över, att det kändes så tydligt mot min hud. Efter det var det fötternas beröring med underlaget. De är ju inte jämnt placerade eftersom den högra vilar mot trampan och rör sig hela tiden.

Först på fjärde plats kom ljudet! Märkligt, eftersom det annars är ett mycket dominant ljud.

Det blev som jag skrev – en intressant studie!

Det här inlägget postades i Mindfulness och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>