Mindfulness till Häst™ i verkligheten!

Idag har jag hållit kurs i Mindfulness till Häst™ med pilotgruppen på Bergahästen.

Eftersom jag vid de provtillfällen jag haft förut, har känt både hästar och ryttare var det extra spännande idag, då jag inte kände någondera sedan tidigare.

De som medverkade var Therese med Jarita, Marina med Alina, Lisa med Zaeta och Eva med Libhero. De är ryttare och hästar på Bergahästen.

Vi hade olika meditativa övningar utan hästar. Dessa praktiserade vi sedan tillsammans med hästarna. Genom andningsövningar som syftar till att ryttarna får ett mer avspänt kroppsspråk blir hästarna också avspända. De frustar och går lugnt och har huvudet sänkt. Flera av ryttarna fick hästarna att följa utan inkallning.

Mindful ZaetaEfter en lätt lunch var det dags att rida barbacka. Ryttarna hade endast ridit barbacka vid enstaka tillfällen tidigare. Genom olika övningar blev de mer avslappnade och upptäckte närheten och samspelet med hästarna.

För mig har det varit en fantastiskt givande dag!

Tack Linda för din positiva inställning till att prova något nytt!

Nya tillfällen ges 6 och 20 november. Annons kommer för närmare uppgifter!

Väl mött då!

Det här inlägget postades i Aktuellt, Blogg, Mindfulness till häst™. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Mindfulness till Häst™ i verkligheten!

  1. Karin Andersson Lundström skriver:

    Hej Inger!

    Först vill jag nämna att du är en inpirationsledare även i mindfulness gruppen. Jag tror på metoden, men jag behöver ha mer självdisciplin att öva på avslappningsövningar. Den uppgiften ligger som sagt på mig. Mindfulness med häst känns lockande. Saknar den tid då jag själv under många år var besatt av min häst Linda, så jag förstår att din häst är din allra bästa vän.

    Hälsningar
    Karin Andersson Lundström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>