Mindfulness påverkar hästen

Hästen Kingly i profil

Förra måndagen skulle jag träna för Madde Karlsson (instruktör på TFRK). Innan lektionen skulle jag värma upp. Av olika skäl kom jag väl sent, var okoncentrerad och på dåligt humör. Kingly ville inte göra som jag bad. Han var emot på alla sätt. Jag gjorde så gott det gick, men var fortfarande okoncentrerad när Madde kom in.

- Du var inte “Mindful”, sa Madde. Trots att jag tränat i över ett år och hela tiden (nästan i alla fall) tänker Mindfulness, tappar jag uppmärksamheten på det som är viktigast, när jag blir utsatt för stress. Som väl är har jag blivit bättre på att inte döma, utan ser sådana tillfällen som nya möjligheter att träna.

När jag sedan på torsdagen skulle rida ut försökte jag tänka på att inte råka i samma dilemma som på måndagen. Jag började avslappningsövningarna redan innan jag passerat Gamla ridhuset. Borta vid Brandsbo höll orienterarna på att köra med röjsåg och förbereda inför SM. Både jag och Kingly hörde den på långt håll. Eftersom vi båda tränat Mindfulness på vägen blev ingen av oss särskillt upprörd. Kingly gick visserligen i piafferande skritt och var tre meter hög, men han gick framåt utan att ens försöka vända om.

Hästen påverkas positivt av Mindfulness den också!

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Mindfulness påverkar hästen

  1. marina larsson skriver:

    Hej jag vill anmäla mitt intresse att deltaga den 15/10 en heldag på Bergahästen.

    mvh
    Marina Larsson
    rider på berghästen onsdagar kl 19.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>