Mindfulness i hjärnan

Cyklamen

Just nu läser jag om, Åsa Nilsonnes bok ‘Mindfulness i hjärnan’. Jag ska ha den som litterär grund till min kurs i Mindfulness på Medborgarskolan. Den är både rolig, tänkvärd och lättläst. Jag har bloggat om den här boken tidigare, se Böcker och TV om Mindfulness. Tvärr kan inte TV-programmen ses efter 31 aug.

Nilsonne beskriver på ett lättförståeligt sätt hur hjärnan fungerar och hur vi kan påverka dess förändring i en riktning vi själva bestämmer. Vi vet ju alla, att genom att öva en färdighet, blir vi bättre på den, men att den faktiskt ’bygger om’ delar av hjärnan, det visste i alla fall inte jag.

Hon skriver bl a så här “ För mig är mindfulness ett sätt att ta ansvar för min hjärna och hur jag vill att den ska fungera.”

Genom att träna oss i att rikta vår uppmärksamhet, påverkar vi vilken form av information vi behöver ta till oss. Hjärnan lär sig att prioritera. All information kommer inte till oss i ett enda flöde, som hotar att tynga oss till marken. Vi har ett val!

Det här inlägget postades i Aktuellt, Mindfulness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>