Mina käraste tomtar!

Jag har, som jag skrivit i ett tidigare inlägg, inte så många tomtar framme vid jul. Mycket rött, men få tomtar. De tomtar jag har är förknippade med speciella minnen.

Porslinstomte vid skorstenDen här tomten fick jag i julklapp när jag gick i första klass. Vår fröken, som vi tyckte jättemycket om, hade varit sjukskriven en lång tid, men några dagar före skolavslutningen kom hon tillbaka.  Jag kan fortfarande känna den där känslan min kompis och jag kände när vi såg ljuset i lärarbostaden och förstod att hon var frisk. Åh! vad vi var lyckliga!

tomte gjord av en toarulle Visst är den gräslig! Men det var det första tecknet på Annas kreativitet. Den här tomten fick jag första julen hon var på dagis. Hon hade fyllt två år under den hösten och var mäkta stolt när jag packade upp paketet. Hon kunde inte hålla tyst, utan försa sig och talade om att det var en tomte. Ni som följer Annapinglans blogg ser att det skett en viss utveckling!

Stor porslinstomte med krattaDetta är min pappas tomte. Den hade han en särskild förkärlek för. Varför vet jag inte riktigt, men jag tror att det beror på att tomten ser ut att gilla att syssla i trädgården, precis som min pappa tyckte så mycket om. När jag tänker på min pappa blir jag alltid varm inombords!

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>