Lite nytt förgyller!

Öljetter och knoppar till gardinerGardin med tofsen upptillTofs och dukar som matchar gardinerna

I år, kände jag, att var det dags för nya gardiner. Givetvis valde jag tyg utan tomtar eller andra julattribut. Men för mig är det självklart att rött ska ingå!

Rutigt är ett mönster som inte kräver så mycket och det är lätt att klippa till. För att variera kan det vara trevligt med detaljer som matchar. Jag har valt gardinknoppar, tofsar och öljetter som går i samma, lite ärgade mässingston, men man kan välja vad man vill. T ex skulle det vara snyggt med svart.

Jag har även sytt dukar och tabletter i samma tyg, att lägga fram efter jul. Dukarna som jag har framme under jul är delvis gamla handbroderade släktklenoder, därför har jag dem inte framme så länge att de tar skada. En del börjar bli slitna, men jag vill gärna ha dem framme. De är viktiga för mig!

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>