Kursavslut på Sotenäs Vårdcentral

Gula KantarellerI onsdags var det sista kurstillfället, på Sotenäs Vårdcentral, innan jul.

Kursen har innehållit åtta träffar med övningar och träning hemma mellan träffarna. Det har varit speciella veckor för mig, eftersom det var den första ”riktiga” kursen i Mindfulness, som jag hållit.

Det är fantastiskt att se så engagerade och arbetsvilliga deltagare. De fick naturligtvis göra en skriftlig utvärdering, men det som är mest glädjande är, att se hur glansen i deras ögon tänts under de här två månaderna. Inte alla, men flera av deltagarna såg väldigt trötta och modfällda ut första gången jag träffade dem. Det syntes tydligt att deras liv var tungt. Livet är fortfarande inte en dans på rosor, men de har fått ett verktyg att använda – som fungerar.

Den glädje de utstrålar gör mig varm om hjärtat!

Det här inlägget postades i Mindfulness. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Kursavslut på Sotenäs Vårdcentral

  1. Anonym skriver:

    Jag har verkligen märkt att mina nyvunna kunskaper har landat i mitt sätt att vara. Mindfulness gör skillnad!

    Här kommer ett exempel: Häromdagen var jag med om en mycket jobbig och pressad situation. Jag reagerade, och sa ifrån på ett tydligt sätt. Innan jag sa någonting tänkte jag på följande: Att ge händelser rimligt mycket utrymme (i både tid och känslor), ta mig igenom, åtgärda eller släppa. Jag gjorde upp direkt, nu har jag lämnat detta, och det ska inte ältas mer. Ältande har inga fördelar.

    Tack för en bra kurs! Jag ser fram emot fortsättningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>