Konsten att göra ingenting….

AstrarVisst är det märkligt att om man sitter och ”tänker efter”, anses man göra ingenting! Det är ju faktiskt tvärt om. Jag gör ju verkligen något riktigt vettigt. Jag tänker efter före. Borde vi inte göra det lite mer?

Som projektledare med viss erfarenhet vet jag, att när jag suttit och tänkt ut planen för ett projekt, i huvudet så att säga, har jag lättare att för min inre syn se flödet av projektet. Jag har också lättare att se eventuella problemområden och identifiera risker och faror. När jag sedan ska skriva en riktig projektplan, går det oftast ganska snabbt. Planen finns redan i min hjärna. Jag ska bara få den på pränt.

Det finns numera forskning som visar att när jag låter hjärnan göra en sak i taget jobbar den mer effektivt och den hinner fler saker på samma tid. Man har räknat ut att tiden som går åt till avbrott och pauser av olika slag är nästan en tredjedel av arbetstiden.  

Det här inlägget postades i Mindfulness och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>