Höstens alla färger – resultatet (delvis)

Lila ljusstakar

För många är lila en vårfärg. Jag tycker att det lyser upp i höstmörkret.

Jag blandar gärna stilar och färgnyanser. Här är det ett par lite kitchiga ljusstakar som jag köpte på rea under sommaren, men med tanke på hösten.

Krukan med blomman och duken har jag haft framme flera gånger.

Duken är en tablett i linne. Linne är ett av mina favoritmaterial!

Cyklmen och ljushållare

Cyklamen är en sådan blomma som gör mig glad! Den ser lite stolt och högmodig ut. Eller hur?

Här har jag förutom den broderade duken ett par ljushållare som matchar dukens och blommans nyans. Gardinerna syns inte men de går också i flera toner av lila.

 Jag har ett väldigt högt vardagsrumsfönster, vilket gör att jag kan ha levande ljus tända i fönstret. Jag har tyckt att det sett så trevligt ut hos andra, när jag gått förbi. Visserligen bor jag några våningar upp, men jag har grannar som ser mitt fönster. Hoppas att de liksom jag tycker om att se levande ljus.

SovrumsinteriörI sovrummet har jag köpt tyg till kuddar och dukar, som matchar gardintyget. Båda tygerna har samma mönster men helt olika struktur. Gardinernas tyg är som synes lite mer genomskinligt, medan dukar, fönsterremsor och kuddar är sydda i ett stadigare och tjockare tyg. Ofta kan det vara lite jobbigt om man vill ha samma mönster i gardiner och andra textilier om tyget är för tunt.

Min hall har svarta möbler och röda detaljer som mattor och väggdekorationer. Därför kändes det rätt att sy dukar av samma tyg som till sovrummet. Man ser båda rummen samtidigt.

Bord med blommor i kruka - höstfärger

Höstlöv är vackert men de håller sig sällan någon längre tid, därför är det bra med dagens konstgjorda växter. De ser väldigt naturtrogna ut, de vissnar inte och skräpar inte ner. Jag har dessutom svårt att få blommande växter att trivas i min omvårdnad (dvs. brist på).

Så här blev alltså resultatet av mina vedermödor under den gångna helgen!

I köket har jag det som visas på min hemsida under Inredningssömnad privat. http://lilith-ie.se/somnad-privat/ Det mustiga tyget med olika grönsaker, har jag börjat med att sy om. Jag återkommer när det är klart!

Det här inlägget postades i Aktuellt, Inredning, Sömnad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>