Ett inlägg – inte som jag tänkt från början!

Skira björkarPå 1 maj gick jag en jättefin promenad i slussområdet. Björkarna hade precis slagit ut och grönskan var så där skir som den bara är under den första veckan.  Jag njöt i fulla drag! Då kom jag att tänka på, att alla inte är lika förtjusta i lövsprickningen. De som är pollenallergiska, mår förfärligt dåligt just nu. Därför blir inlägget annorlunda än jag tänkt från början.

Gravsten i skogenI dessa sopsorteringens tidevarv, vet alla hur trist detta är! En av mina deltagare på en av Mindfulnesskurserna hade kommit på, att man kan öva Mindfulness när man återvinner glas. När man kastar in glaset i behållaren kan man dels iaktta rörelsen, dels förhålla sig till att hålet man slänger in glaset i, är väldigt litet och även ljudet från glaset när det landar där inne. Om man kastar på olika sätt, låter det olika.

Det tyckte jag var lite intressant och något att prova! Det går alltså att göra sophanteringen lite roligare med Mindfulness, om man är medvetet närvarande! Inte så dumt – eller hur?

Det här inlägget postades i Mindfulness och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>