Energin i naturen!

Att naturens skönhet ger lisa för själen har nog de flesta av oss erfarenhet av. När jag känner mig nedstämd eller på annat sätt ur balans, ger jag mig ut på hästryggen eller tar en promenad i den samma. Men vad är det som händer i mig när jag gör det? Vad är det som gör att jag känner mig bättre efteråt?

Flera olika studier visar, ur olika perspektiv, att blotta anblicken av natur kan verka avstressande. Ur evolutionär synvinkel är det så att, vi minns utsikten över savannen, som vi kommer ifrån! Savanner är inte så vanliga i Sverige, men däremot utsikt över vatten eller att kunna se långt in i en gammal gles skog. Den påminner om vårt urhem och den trygghet vi kände där. Därför mår vi bättre av vistelsen i naturen! Den landar mjukt i våra sinnen!

Hämta därför kraft att möta livets vedermödor i denna kostnadsfria, biverkningsfria och ständigt tillgängliga och förnybara energikälla! Naturen runt omkring oss!

Det här inlägget postades i Aktuellt, Blogg, Mindfulness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>