Doften av Hyacinter

 

Julgrupp med hyacinter och julstjärnaJulgrupp med rött ljus och taklökVarje morgon när jag äter frukost, får jag njuta av doften från mina hyacinter. Jag vet att många får huvudvärk av sådana dofter, men som väl är, inte jag. Datumljus, hyacintdoft och en god och nyttig frukost ger en bra start på dagen.

Hyacinter är så trevliga, eftersom de tack vare löken, lätt kan bytas ut, när de blommat färdigt. Andra blommor krävs lite större insats, för att sätta nya i krukan. Jag är inne på andra paret lökar vid det här laget och det blir nog ett par till innan vi är framme vid jul.

Den som inte mår bra av hyacintdoften kan med fördel, sätta taklök i gruppen istället. Det är väldigt vackert och ger en fin grönska.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>