Det blir jul ändå!

JuldekorationerNu ligger jag i startgroparna för många inlägg om juldekorationer och annat som rör jul och inredning.

Numera tycker jag om julen, men under flera år var det bara jobbigt när den närmade sig. Jag hade nästan inga julsaker framme alls. Definitivt ingen julgran! Det var alldeles för mycket arbete!

De saker som jag höll fast vid, var de som kändes mest viktiga för mig. Jag bestämde att jag bara skulle ha eller göra tre grejer, sedan skulle jag hoppa över resten.

Fundera du också på vad som är viktigast och gör det! Strunta i resten!

Mina tre viktiga saker/aktiviteter var:

  1. Röda saker. Jag älskar den röda färgen. Alltså, skaffade jag röda gardiner och dukar. Inga tomtar eller andra julattribut. Då behövde jag inte känna det nödvändigt att ta bort dem tjugonde dag Knut. Dessutom kunde jag sätta upp dem tidigare än annars. Ju mindre press desto bättre.
  2. Ljuset från adventsstjärnor och stakar. Det var bara att skjuta eventuella krukväxter åt sidan och placera dem i fönstren.
  3. Favoritmaten vid jul är skinka, risgrynsgröt och julmust. Jag köpte färdig skinka, gröt och en back julmust.

Mycket av det håller jag fortfarande fast vid. T ex har jag väldigt lite tomtar! Jag sätter upp gardiner och de flesta dekorationer allt eftersom under advent. Inte allt på en gång, utan lite pö om pö. Då hinner man fundera och pröva sig fram! Många av sakerna är kvar framme långt efter trettonde januari!

Det här inlägget postades i Aktuellt, Mindfulness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>