Det är populärt med Mindfulness

Vass och isIgår träffade jag en journalist som jobbar på Närradio Trollhättan. Jag blev intervjuad i egenskap av Mindfulnessinstruktör. Journalisten ville veta mer om Mindfulness och varför det blivit så populärt!

Jag tror att anledningen är, det hektiska liv som de flesta av oss lever i idag. 24-timmarssamhället tär på de flesta av oss. Att alltid vara uppkopplad och on-line kräver sin tribut. Vi behöver ett verktyg för att hantera alla intryck! En reträttplats! Då blir Mindfulness ett sätt att koppla av. Samtidigt som jag blir mer medveten och uppmärksam på omgivningen, får jag lättare att prioritera det som är vikigast och släppa det jag inte kan göra något åt.

Jag berättade om hur meditationen förändrar, dels hjärnan rent fysiskt, (det finns det numera vetenskapliga belägg för) men också den personliga upplevelsen av smärta, stress och annat som stör jämvikten i livet.

Jag berättade också om mina kurser och den förändring som deltagarna upplever vid regelbunden Mindfulnessträning.

Det här inlägget postades i Mindfulness och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>